Skip to main content

Finales Matchplay 2023

hoenderdaalFinales Matchplay 2023

Op 30 september beleefde golfend Driebergen en omgeving niet alleen een prachtige zonnige dag, maar ook een bijzonder spannende dag. Bij Hoenderdaal konden ze niet alleen genieten van de Ryder Cup-wedstrijd op een groot scherm, maar ook van de halve en hele finales van de GGH Matchplay competitie 2023.

’s Ochtends werd de halve finale wedstrijd in de categorie “Mixed mét Handicapverrekening” gespeeld door Theo Visser en Teus van Ee, die door Teus werd gewonnen met 4 Up. Daardoor eindigde Theo op de 3e plaats op de ranglijst voor deze categorie.

’s Middags speelde Teus tegen Herberd Prinsen de finalewedstrijd in deze categorie. Tot op de één na laatste hole bleven de spelers gelijk spelen, maar uiteindelijk won Herberd nipt van Teus. Dus Teus werd 2e op de ranglijst en Herberd mocht de wisselbeker in ontvangst nemen als winnaar van deze categorie.

’s Middags werd ook de finale wedstrijd gespeeld in de categorie “Heren zónder Handicapverrekening”. Deze wedstrijd, waarbij Tjakko Hoeve het opnam tegen de winnaar van vorig jaar, Hans de Jong, wás zo mogelijk nóg spannender. Ook hier bleven de spelers steeds gelijk spelen, zelfs tot ná de gebruikelijke 18 holes. Pas bij de play-off op hole 2 (dus eigenlijk hole 20) bleek dat Hans de winnaar van deze categorie werd. Dus Tjakko werd 2e en Hans, die de wisselbeker weer naar huis mocht nemen, wederom 1e.

Han van der Zee

Wedstrijdleider Matchplay 2023