Skip to main content

Golfles en Golfclinics

Op Hoenderdaal wordt golfles verzorgd door golfschool Hoenderdaal. Een enthousiast team van gekwalificeerde PGA professionals is je graag van dienst bij het behalen van NGF baanpermissie/Handicap 54, het verder ontwikkelen van verschillende technieken of een golfclinic. Je kunt kiezen voor privéles of voor les in groepsverband. Je hoeft geen lid te zijn van Hoenderdaal om les te kunnen nemen.

Baanpermissie

De eerste stap bij leren golfen is het behalen van je NGF Baanpermissie (voorheen GVB). Dit kan via de Baanpermissiecursus. In 5 lessen (4 van 1 uur en 1 van 2 uur) in groepjes van max 12 personen leer je alle vaardigheden en regels & etiquette die nodig zijn om zelfstandig de baan in te gaan. De cursus is inclusief gebruik van clubs en ballen tijdens de les, een tijdelijk driving range abonnement t/m einde cursus zodat je tussen de lessen door kunt komen oefenen, NGF regelexamen en NGF baanpermissie. De cursus wordt op meerdere dagen en tijdstippen gegeven en start het gehele jaar door bij voldoende animo. Via onderstaande link kan je inschrijven voor de cursus.  

golfles-baanpermissie-driebergen-utrechtse-heuvelrug
golflessen-handicap54-driebergen-utrechtse-heuvelrug

Handicap 54

De vervolgstap na de baanpermissiecursus is het behalen van het niveau van handicap 54. Dit kan via de Handicap 54 cursus. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur in groepjes van maximaal 12 personen. De cursus is inclusief gebruik van clubs & ballen en accommodatie tijdens de lessen. Daarnaast mag je tijdens de cursusperiode kosteloos de oefenfaciliteiten gebruiken. De cursus wordt op verschillende dagen en tijdstippen gegeven. Na de cursus ben je als het goed is in staat om een qualifying kaart te lopen op het niveau van handicap 54 (18 stablefordpunten over 9 holes of 36 stablefordpunten over 18 holes. Let op, dit is geen garantie en hangt af van jouw vaardigheden op dat moment). In de hal van Hoenderdaal hangt een lijst van golfers die graag bereid zijn om met jou mee te lopen als marker, zodat je daadwerkelijk je handicap 54 kan halen. 

Privéles

Naast de diverse cursussen kun je uiteraard ook kiezen voor privéles door één van onze enthousiaste PGA pro’s. Het voordeel van privéles is dat je les kunt nemen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt en de oefenstof op jou persoonlijk wordt afgestemd. Hierdoor heb je vaak sneller je doel bereikt dan met een cursus. Meer info over onze pro's en privéles vind je op de website van onze golfpro's

golfclinic-golfles-driebergen

Golfclinics

Een geslaagd bedrijfs- of familieuitje? Organiseer een golfclinic! Onze golfpro's entertainen je gasten op onze fraaie golfaccommodatie. Het bijzondere van een golfclinic op Hoenderdaal is dat je niet alleen op het oefengedeelte kennis maakt met de sport, maar tijdens de golfclinic al de baan in gaat. Op deze manier maak je kennis met het echte golfspel op de greens, met waterpartijen, bunkers en andere hindernissen. 

Vanzelfsprekend kun je de clinic starten of eindigen met een lunch, diner of borrel in het gezellige sportcafe. Vraag je offerte aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0343-529333.

Jeugdles

Voor de jeugd hebben wij een leuke combi van lidmaatschap en wekelijks golfles. Op Hoenderdaal verzorgt PGA golfpro Eric Kruidhof de golflessen voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Hij maakt wekelijks van het leren golf spelen een feestje en is serieus daar waar nodig. Dit doet hij al ruim 10 jaar met succes en plezier. De jeugd krijgt wekelijks les m.u.v. de schoolvakanties. Voor meer informatie en/of een proefles kun je terecht bij de sportdesk (0343-52933) of bij Eric Kruidhof (06-49612127). 

golfles-jeugd-driebergen-utrechtse-heuvelrug

Online Golf Coaching

Golfen wordt leuker naarmate je beter wordt. Maar om beter te worden in golfen moet je trainen. Het liefst train je onder begeleiding van een PGA Golf Pro. Deze helpt je gericht te trainen en een variatie in oefeningen aan te bieden. Op deze manier is trainen niet saai en sta je nooit meer doelloos ballen te slaan op de driving range of eindeloos te putten op de putting green. Uiteraard kun je hiervoor (privé) les nemen, maar deze trainingsvorm is niet voor iedereen weggelegd.

Om deze reden zijn wij een samenwerking aangegaan met Online Golf Coaching, een platform dat trainen leuk en zeer betaalbaar maakt. Het werkt heel simpel. Je ontvangt wekelijks op jouw niveau (afhankelijk van je huidige handicap) een video met een leuke en uitdagende golftraining die je op een willekeurig moment zelf kunt gaan doen op Hoenderdaal. Deze trainingen zijn zorgvuldig opgesteld door een PGA Pro. Onderstaand tref je een voorbeeldtraining aan.

Online Golf Coaching kost normaal € 38,- per jaar. Leden van Hoenderdaal betalen het eerste jaar slechts eenmalig € 29,95 (ruim 20% korting!). Voor nog geen € 2,50 per maand (€ 0,60 cent per week) heb je dus wekelijks een leuke en uitdagende golftraining in je mailbox zitten. Aanmelden voor Online Golf Coaching kan hier. Om aanspraak te maken te maken op de speciale Hoenderdaal korting, gebruik je de volgende kortingscode (couponcode): oefen@hoenderdaal. 

Naast de online oefenstof waarmee je zelf aan de slag kunt op Hoenderdaal, heb je wekelijks ook de mogelijkheid om onder het toeziend oog van een PGA Pro te komen trainen in één van de inlooplessen. Je krijgt dan extra tips & trucs aangaande de oefenstof van die week en traint gezellig met andere golfers. Eenmalige deelname aan deze lessen kost € 15,- of je kunt een 10 rittenkaart kopen voor € 130,-. Je rekent deze les(sen) af bij de Pro. Momenteel bieden wij op onderstaande momenten inlooptrainingen:
• Zondagochtend 10.00 uur
• Woensdagavond 20.00 uur
• Vrijdagmiddag 17.00 uur

Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee onze leden een leuke en voordelige extra tool aanbieden om hun golfspel verder te verbeteren en daardoor nog meer plezier te laten beleven in de baan. Ben jij ook enthousiast geworden? Schrijf je dan in, profiteer van de korting en beleef straks nog meer plezier in de baan!

 

Tarieven

Cursussen

 
  Prijs
NGF Golfstart baanpermissiecursus   € 115,00
Handicap 54 € 155,00

Privéles  

    
  25 minuten   50 minuten
1 persoon € 34,00 € 68,00
2 personen € 40,00 € 80,00
3 personen   € 87,00
4 personen   € 92,00
5 personen   € 92,00
6 personen   € 98,00

* Gebruik van de golfbaan is alleen toegestaan met baanpermissie of NGF handicap.