Skip to main content

Preventie Centrum

Voor velen is het een vraagstuk, hoe herstel ik op een verantwoorde manier van het COVID-19 virus. Wij van Hoenderdaal, tevens gecertificeerd preventiecentrum vanuit NL Actief, hebben een begeleidingsprogramma opgesteld. Het doel van dit begeleidingsprogramma is zowel hart/long conditie als ook de spierkracht verbeteren en de bewegingsdoelen van de sporter te behalen.

De intake

Wij starten met een uitgebreide kennismaking (intake). Hierin komt onder andere terug:

  • Physical activity questionnaire (Par-Q test)
  • Specifieke klachten lijst (PSK)
  • Lichaamssamenstelling meting (Tanita weging)
  • VO2Max fietstest
  • Saturatiemeting (zuurstofgehalte in het bloed)
  • Doelen en motievenanalyse
  • Beweeganalyse
  • Meldingsplicht klachten en symptomen

Het beweegprogramma

Na het bespreken van de afgenomen testen, blessures, doelen en de motivatie wordt er met één van onze trainers een beweegprogramma opgesteld. In dit beweegprogramma worden activiteiten opgenomen voor zowel binnen, als buiten de muren van ons sportcentrum. Voor de activiteiten binnen ons centrum worden er vaste trainingsmomenten afgesproken, dit is een stok achter de deur voor de sporter en geeft ons de mogelijkheid de juiste begeleiding te bieden. De trainingen bestaan uit spier- en botversterkende oefeningen op de Milon cirkel. Dit is een circuit bestaande uit 6 kracht en 2 conditionele oefeningen. Ook plannen we door middel van een stempelkaart evaluatie momenten in. De minimale duur van dit beweegprogramma is 3 maanden, waarna er in overleg verlengd kan worden.

Milon Cirkel

De Milon Cirkel is een uniek fitnessconcept dat meer resultaat garandeert dan reguliere fitness en dit in slechts 35 minuten per training (minimaal 6x trainen per maand)! Voor het gebruik van dit premium concept hebben wij aparte abonnementen.

Het logboek

Wekelijks wordt er een vast beweegmoment met de sporter afgesproken. Hierin wordt met gebruik van een logboek de fysieke en mentale gesteldheid in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar welke activiteiten er ondernomen zijn de afgelopen week en beoordeeld hoe intensief deze zijn ervaren. Dit logboek wordt door ons bewaard in de persoonlijke omgeving van de sporter en kan ingezien worden door een behandelend arts (denk aan fysiotherapeut, huisarts, diëtist).

Contact met behandelaar

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat er contact onderhouden wordt met de behandelend arts. Openheid en transparantie zijn noodzakelijk voor een prettige samenwerking én voor het welzijn van de sporter. Zo zorgen we samen voor een gezonder Nederland.

Ben je geïnteresseerd in Actief na Corona?

Vul dan de onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
-- Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer