Skip to main content

NGF LIDMAATSCHAP & GOLFREGELEXAMEN

Steeds meer golfers willen goedkoop hun handicap laten registreren zonder gebonden te zijn aan een golfbaan. Wij doen dit graag voor je als één van de goedkoopste aanbieders van Nederland. Voor slechts € 48,95 per jaar (1 januari t/m 31 december) kun je bij ons je NGF lidmaatschap inclusief handicapregistratie afsluiten. Het NGF lidmaatschap is inclusief:

  • Digitale golfpas via E-golf4u
  • Online handicap registratie
  • Toegang tot golf.nl app
  • Aansprakelijkheidverzekering op de baan via NGF
  • Geen inschrijfkosten
goedkoop-ngf-lidmaatschap-handicapregistratie

Bovenstaand lidmaatschap is ook als pakket in combinatie met Online Golf Coaching te verkrijgen voor € 65,- per jaar. Naast bovenstaand lidmaatschap krijg je dan wekelijks een online training (video) in je mailbox op je eigen niveau. Een eigentijdse, voordelige en leuke manier om beter te worden in het golfspel! 

Combipakket

Naast de mogelijkheid van het NGF lidmaatschap met handicapregistratie via Hoenderdaal voor slechts € 48,95 hebben wij ook een samenwerking met Online Golf Coaching. Als je voor dit combipakket kiest, verloopt je lidmaatschap en de betaling via Online Golf Coaching, maar verzorgen wij wel achter de schermen jouw NGF lidmaatschap met handicapregistratie.

Je betaalt dan € 65,- per jaar. Voor dit bedrag heb je niet alleen je NGF lidmaatschap, maar ben je ook lid van Online Golf Coaching. Via dit platform ontvang je dan wekelijks nieuwe trainingsvideo's in je mailbox op je eigen niveau (afhankelijk van je handicap).

Een eigentijdse, voordelige en leuke manier om beter te worden in het golfspel!

Stappenplan en golfregelexamen

Sinds april 2012 bestaat het vroegere GVB niet meer en heeft de NGF haar 9-stappenplan geïntroduceerd. Wij werken volgens dit 9-stappenplan.

De eerste stap is het behalen van de NGF baanpermissie. Hiermee kun je op een aantal (vaak wat kleinere) banen in Nederland terecht. Bij ons kun je je baanpermissie halen middels de Golfstart Baanpermissiecursus of via privéles.

Na het behalen van je baanpermissie is je volgende stap het behalen van handicap 54 (voorheen het GVB). Het leuke aan golf is dat er een handicapsysteem bestaat. Een handicap is een getal dat aangeeft hoeveel slagen je tijdens een ronde meekrijgt. Met de handicapverrekening kun je daardoor winnen van iemand die misschien veel beter is dan jij. Handicap 54 kan je bij ons halen door de gelijknamige cursus te volgen. Deze cursus is een vervolg op de baanpermissiecursus.

Na het behalen van handicap 54 begint het golfen pas echt. Als je regelmatig gaat spelen dan heb je steeds minder slagen nodig voor een rondje. Bij elke volgende kaart die je goed speelt, verbeter je je handicap, waardoor deze dan omlaag gaat. Als je een handicap hebt gehaald en je wilt deze verlagen, kun je bij ons jouw handicap registreren.
 
De golfregels helpen je bij het spelen van het golfspel. Het kan natuurlijk zijn dat jij jouw bal verliest of dat jouw bal in een lastige situatie ligt. De golfregels bieden dan de mogelijkheden om verder te kunnen spelen.

Voor iedereen die handicap 54 (voorheen GVB) wil laten registreren, is dit regelexamen verplicht. Op Hoenderdaal is dit regelexamen onderdeel van de Baanpermissiecursus of kan je gewoon los deelnemen.

Voorafgaand aan het examen organiseren wij regelmatig regelavonden waaraan je kunt deelnemen. Op deze manier wordt je geholpen om de examenstof eigen te maken. Deze regelavonden zijn niet verplicht. Je kunt ook zelfstandig de theorie leren en deelnemen aan het examen. Informeer bij onze sportdesk naar de eerstvolgende datum van de regelavond en het examen.

De NGF heeft een website gelanceerd waarop je de vragen online kunt oefenen: ngfgolfregelexamen.nl