Skip to main content

Kick-Off 2024 Jeugd

hoenderdaalKick-Off 2024 Jeugd

TV Risenborgh trapt jeugdseizoen af met SockoBall tijdens Kick-Off evenement

Door Alain van den Berg, 17 maart 2024

In een vrolijke en dynamische sfeer trapte TV Risenborgh het jeugdseizoen af met een Kick-Off evenement dat zowel innovatief als verbindend was. Onder stralende weersomstandigheden gingen 24 enthousiaste kinderen om 10 uur van start, klaar voor een dag vol sport en plezier.

De voorzitter van de club, Alain van den Berg, nam het podium om de opening te verzorgen en introduceerde daarbij een nieuwe spelvorm genaamd SockoBall. Deze unieke variant combineert elementen van balspellen met een midgetgolfstructuur, waarbij teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen. Wat SockoBall echt bijzonder maakt, is het gebruik van gerecyclede materialen zoals oude sokken en ballen, waarmee niet alleen een leuke speelervaring wordt geboden maar ook aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Daarnaast is het laagdrempelig, gratis en verbindend, iedereen kan meedoen van 8 tot 88. Vooral in deze tijd een must aldus de voorzitter.

Het evenement stond bol van activiteiten, georganiseerd door de jeugdcommissie gevormd door Manuel en Richmar. Naast de introductie van de nieuwe spelvorm werden ook gloednieuwe teamshirts gepast, waardoor de spelers zich echt als een team kunnen gaan identificeren in de komende competitie. Daarnaast waren er diverse leuke spelletjes en verrassende elementen, zoals het tevoorschijn komen van het blauw-witte ballenkanon, dat kennelijk onder het stof vandaan was gehaald om het jeugdseizoen op spectaculaire wijze te lanceren.

Het KickOff evenement van TV Risenborgh benadrukte niet alleen het belang van sport en spel, maar ook van gemeenschapszin en duurzaamheid. Door innovatieve spelvormen te introduceren en gebruik te maken van gerecyclede materialen, zet de club een inspirerend voorbeeld voor de jeugd en laat het zien hoe sportieve activiteiten kunnen worden gecombineerd met milieubewuste praktijken.

Met een succesvolle aftrap van het jeugdseizoen kijkt TV Risenborgh vol vertrouwen uit naar een seizoen vol plezier, prestaties en positieve impact op zowel de spelers als de gemeenschap.

Voor volgende week staat de Kick-Off voor de senioren op de agenda.