Skip to main content

Nieuwjaarsreceptie 2023

hoenderdaalNieuwjaarsreceptie 2023

Na 3 jaar eindelijk weer een nieuwjaarsreceptie memoreerde Dennis Sturkenboom (directeur Hoenderdaal) in zijn welkomstwoord op de nieuwjaarsreceptie van de GGH. Tevens benoemde hij een aantal gebeurtenissen in de wereld waar mensen het op dit moment slecht hebben. Zo ook dichtbij de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons op de energieprijzen.

Hij gaf Tjakko Hoeve (voorzitter GGH) het woord die gelijk Dennis bedankte voor de constructieve samenwerking tussen de vele medewerkers van Hoenderdaal en de GGH (Golf Gebruikers Hoenderdaal). Hiervoor overhandigde hij als dank Dennis voor alle medewerkers een symbolisch aardigheidje en voor zijn vrouw een bos bloemen.

In een korte inleiding gaf Tjakko aan dat het fijn was om eindelijke weer een Nieuwjaarsreceptie te hebben. 2022 was een vreemd jaar waarin we nog steeds te maken hadden met de gevolgen van covid-19 varianten en de oorlog in de Oekraïne en als gevolg daarvan de energiestijgingen. Wat dat laatste betreft had Hoenderdaal een vooruitziende blik met de plaatsing van de zonnepanelen.

Bij het terugkijken op de wedstrijden in 2022 belichtte Tjakko er een paar:

Ruim 140 wedstrijden georganiseerd met meer dan 4700 deelnemers.
Vaste kern van bijna 200 spelers.
Waarvan 80 aan meer dan 20 wedstrijden deelnamen.
Waarvan 20 aan meer dan 50 wedstrijden deelnamen.
Eerste jaar met zowel Clubkampioenschap als Hoenderdaal Open.
Bijzondere wedstrijden waren; Greensomes, gezamenlijke afsluiting Hoenderen 1 en 2, uitwisseling Dames met Schaerweijde, Regel-event en Snertwedstrijd.
Meer dan 2400 birdies waarvan 61 op hole 4.
17 Holes-in-one met foto van de spelers waar Piet van Elst opviel door er 2 te slaan!
Eerste jaar met 4 teams in NGF-voorjaarscompetitie en 3 in de najaarscompetitie.
De NGF-competitie van 2018 t/m 2022 is gecoördineerd door Corrie Mienis. Tjakko bedankt haar met een bos bloemen en een attentie.

De drie sponsors van het afgelopen jaar én het aankomend jaar worden hartelijk bedankt met een applaus; Mi Piace Pizzeria, Jos Mulder Carrosserie en Hoenderdaal Golfpro’s. Daarna zijn de belangrijkste wedstrijd voor 2023 kort genoemd.

Tjakko bedankt ook zijn GGH-collega’s voor de organisatie van de vele wedstrijden en hij liet nog even zien wie het zijn. Bart de Boed is gestopt en kon wegens ziekte er vandaag helaas niet zijn dus op een later moment wordt hij nog persoonlijk bedankt voor zijn inzet in de afgelopen 4 jaar op het gebied van communicatie en wedstrijdleiding. Bart wordt opgevolgd door Joyce Schriemer. Zij gaat zich onder andere richten op de communicatie.

Hierna nam Bart ten Brink de microfoon over voor de presentatie van Golfster en Golfer van het jaar 2022. Middels grafieken liet hij de puntenvergaring zien van de top 10 van de Dames en de Heren. Uiteindelijk bleek dat Noe Sandong en Hans de Jong met afstand Golfster en Golfer van het jaar 2022 zijn geworden.

Toast op Gezond en Sportief 2023!