Skip to main content

Lyzetta van Heun en Hans de Jong winnen clubkampioenschap 2024

hoenderdaalLyzetta van Heun en Hans de Jong winnen clubkampioenschap 2024

Op zaterdag 15 juni startte de Voorronde waarna op zondag 16 juni de Finale plaatsvond. Het hele weekend er veel wind, en waar er zaterdag slechts een paar hele korte buitjes vielen, was het zondag ondanks een gunstige voorspelling van buienradar toch een half uur helemaal mis met een tropische bui van een half uur. Gelukkig trok het water vrij snel de grond in en kon iedereen, al dan niet doorweekt, zijn ronde afmaken.

Het was een meerronde strokeplay wedstrijd zónder handicapverrekening met 38 deelnemers, 9 dames en 29 heren. In de finale speelden 5 dames en 16 heren.

Voor de organisatie hadden de wedstrijdleiders Theo Visser, Han van der Zee  en Bart ten Brink ondersteuning van meerdere vrijwilligers die hierbij ook nog een keer bedankt worden voor hun hulp waardoor dit evenement mogelijk is gemaakt; Paula Hasselaar, Karin de Haas, Astrid Felius en Ruud Stauttener namens de GGH en de "veegploeg" JW Ypma, Rene Sterkenburg, Ren Meltzer en Geert Kraaijema.

Lyzetta van Heun  was beide dagen duidelijk de sterkste dame en is Clubkampioen 2024 van de Dames geworden met 133 slagen, gevolgd door Paula Hasselaar met 145 slagen en Karin Lancee met 150 slagen.

Bij de Heren stond Bas van Houwelingen na de eerste dag bovenaan (rondje 62), gevolgd door Onno Roberts (63) en Hans de Jong (65).  Bas kon dit hoge niveau niet vasthouden op de finale dag en eindigde als vierde. Hans de Jong was de beste op de finaledag (rondje 60) en eindigde ook overall als Clubkampioen 2024 van de Heren met 125 slagen. Onno Roberts werd tweede met 127 slagen en zal nog wel eens terugdenken aan hole 17..... Met twee degelijke rondes eindigde Henk van de Mispel met 132 slagen op plek drie.

De uitslagen staan inmiddels gepubliceerd Let op: Het is een meerronde wedstrijd dus de voorronde en finale worden bij elkaar opgeteld. In de Egolf4u-app staat geen meerronde, maar op de Egolf4U-website wel.