Skip to main content

BIRDY’s voor het goede doel tijdens Hoenderdaal Golf Open

hoenderdaalBIRDY’s voor het goede doel tijdens Hoenderdaal Golf Open

 

Het Hoenderdaal Open 2024 is dit jaar gehouden op vrijdag 23 augustus, zaterdag 24 augustus en op zondag 25 augustus.

Dit jaar hebben we een activiteit georganiseerd in de vorm van het raden hoeveel Birdy`s er tijdens het gehele toernooi zouden worden geslagen. De inleg was minimaal 1 euro per gokje. De opbrengst is bedoeld voor het goede doel van de ons bekende Minne en Dixy, Stichting Helpinghands.75% van de inleg was voor het goede doel, 25% voor de winnaar(s) van de activiteit.

Door de sponsor Abbing is er een mooie banner gemaakt welke het volgende jaar ook gebruikt kan worden en een leuk vogeltje (birdy) voor de individuele winnaar van de meest gemaakte birdy`s.

Tijdens de voorrondes op vrijdag en zaterdag zijn er 102 birdy`s gemaakt waarvan 9 door Rogier de Snoo. En 6 andere deelnemers maakten er elk 4. Een mooi begin voor deze wedstrijd.

Op zondag eerst de halve finale alwaar er 41 birdy`s zijn gemaakt. Russel Spencer maakte er deze dag 5 en kwam hiermee bijna op gelijke hoogte met Rogier die er 1 maakte. De stand op dat moment was, Rogier 10, Russel 9 en Martijn Schrijvershof (beide dagen 4) 8. De finale was dus spannend.

Zondag middag zijn er 16 birdy’s gemaakt. o.a.  Rogier 2 en Martijn 3. Rogier was de individuele winnaar met 12 birdy’s, gevolgd door Marijn met 11.

Er hebben meerdere deelnemers hun consumptie muntje in de fles gedaan en andere euro munten en zelfs briefjes van vijf, tien en twintig. Totaal voor € 168,90 gedoneerd.

Het totale aantal gemaakte birdy’s van alle deelnemers was 159 en werd door niemand voorspeld. Lyzetta had 160 ingevuld en Almar 158.

Voor allebei deze twee winnaars was dus € 21 beschikbaar, welke zij spontaan doneerden aan het goede doel. Er meldde zich nog een anonieme sponsor die de opbrengst wilde verdubbelen wat uiteindelijk resulteerde in een afgerond bedrag van € 400 wat namens de deelnemers van het Hoenderdaal Open is overgemaakt naar stichting Helping Hands in Zuid Afrika.