Onze golfaccommodatie bestaat uit een 9 holes golfbaan (par 56), een verlichte driving range met 30 afslagplaatsen, chipping & putting green, oefenbunkers en een sportshop. Uniek is ons Short Game Circuit: een leuk circuit langs alle oefenstations om je korte spel verder te verbeteren. Onderstaand tref je meer informatie over al deze faciliteiten.
- Golfbaan
- Driving range
- Chippen & putten
- Short Game Circuit
- Marshals
- HCP tabellen
- Kledingvoorschriften
-
Onze golfbaan bestaat sinds 1996 en is ontworpen door de bekende golfarchitect Alan Rijks. De 9 holes (par 3 & 4) worden gekenmerkt door een parkachtige omgeving, diverse bunkers en waterhindernissen.
Iedereen met minimaal NGF baanpermissie kan bij ons terecht om een ronde van 9 of 18 holes te lopen. Daarbij kan je kiezen uit een losse greenfee tot en met een all inclusive abonnement.
Wij wensen je alvast veel plezier op onze baan op de prachtige Utrechtse Heuvelrug!
-
Wij durven te zeggen dat onze oefenfaciliteiten uitmuntend zijn.
Onze driving range heeft ruim 30 overdekte afslagplaatsen. Iedere 2 à 3 jaar vernieuwen wij alle driving range ballen.
Er zijn diverse targets, greens en afstandsborden zodat je naar hartelust kunt oefenen. Bovendien is onze driving range (evenals de oefengreens) verlicht zodat je ook in de avonduren heerlijk kan oefenen.
-
Het chippen en putten zijn misschien wel één van de meest ondergewaardeerde slagen van het golfspel. Leuk als je een mooie swing hebt, maar jammer als je het vervolgens niet snel af kunt maken.
Bij ons kan je zowel het chippen als putten oefenen op de verlichte chipping & putting green met diverse holes. Daarnaast beschikt de chipping green ook over een oefenbunker zodat ook deze slag je niet teveel punten kost in de baan.
-
Iedereen kent het wel. Iets dichter bij de hole, een kort puttje dat valt, in één keer uit de bunker… Allemaal slagen, die het puntentotaal onderaan de scorekaart snel doen verlagen. Urenlang oefenen op dat ene shot is wel gewenst, maar ook zóóó saai… Om daar verandering in te brengen, bieden wij als eerste golfaccommodatie in Nederland een Short Game Circuit aan. Het circuit bestaat uit een viertal golftesten: een 9 holes putt test, een 2 x 6 holes chiptest, een bunkertest, waarbij je vanuit de bunker meerdere ballen binnen een bepaalde diameter van de vlag probeert te spelen en een pitchtest waar je de bal naar verschillende targets moet te spelen vanaf een 5-tal verschillende liggingen, zoals de bal boven of onder voet, een vlakke ligging en een up- of downhill ligging. Op een speciale scorekaart kun je per test al jouw resultaten noteren. Alle testen bij elkaar leveren een totaalscore op, die je de volgende ronde kunt proberen te verbeteren. Het gebruik van het short game circuit is voor leden gratis, niet leden betalen €7,75 entree (exclusief oefenballen). Beter kort spel? ….Je haalt het bij Hoenderdaal!
-
Onze Marshals zijn de gastheren en -vrouwen op de golfbaan. De Marshals houden bij toerbeurt dagelijks toezicht op de naleving van etiquette en gedragsregels m.b.t. het gebruik van de golffaciliteiten en in het bijzonder op:
- De veiligheid van de spelers op de baan te bevorderen
- De doorstroming te bevorderen en wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen
- Te verhinderen dat personen zich zonder toestemming op de baan bevinden
- Schade aan de baan te voorkomen
Daarbij zullen zij waar nodig de op de baan aanwezige leden en/of bezoekers begeleiden bij het zich eigen maken van genoemde regels. Het spreekt voor zich dat verwacht wordt dat je je aan de aanwijzingen houdt.
Aandachtspunten van de Marshal zijn:
- Controle op de greenfeelabels
- Gebruik van juiste ballen in de baan (geen driving range ballen)
- Het aanharken van de bunkers en terugplaatsen van de hark
- Het "visverbod" (ballen uit het water halen)
- Kledingvoorschriften
- Bezit en het juiste gebruik van pitchfork
- Het repareren van pitchmarks
- Snelheid door de baan
- Gedrag op en rond de green en bunkers
- Het terugplaatsen van divots
- Het gebruik van mobiele telefoon (verboden)
- Maximale flight grootte van 3 personen
De Marshals:
Naam
Functie
John van Lierop
Voorzitter marshals
Fons Jutte
Marshal
Agnes te Molder
Marshal
Cor Vreeke
Marshal
Jaap Schuller
Marshal
René Sterkenburg
Marshal
André Bechan
Marshal
Teus van Ee
Marshal
Willem Kruize
Marshal
Ton van Wandelen
Marshal
Jan Willem Ypma
Marshal
Bert Kiburg Marshal Incidenten, tips voor het bestuur van Hoenderdaal, GGH en greenkeeping zal de dienstdoende marshal noteren in het logboek. De Marshals zijn verenigd in de Marshalcommissie en de werkzaamheden zijn beschreven in het Marshalstatuut.
-
Onderstaand tref je de nieuwe handicap tabellen conform het Wereld Handicap Systeem voor zowel de 9 als 18 holes heren en dames (geldig vanaf 1 maart 2021).
Onderstaand tref je de veranderingen t.o.v. de oude playing handicaptabellen aan:
• Spelers met een lage handicap (tot 1 maart EGA-handicap 4,4 of lager) kunnen na de invoering van het WHS ook 9-holes qualifying ronden en wedstrijden spelen.
• Het WHS hanteert niet langer een afwijkende berekening voor spelers met een handicap boven de 36,0 (dit was een extra slag voor elk punt boven handicap 36). Handicaps boven de 36 worden in het WHS ook op één decimaal nauwkeurig bepaald, wat kan resulteren in meer of minder slagen t.o.v. de oude tabellen. Er is in het WHS dus één methode voor alle niveaus.
• In het WHS wordt gebruikgemaakt van een 9-holes course rating voor een 9-holes tabel. Deze 9-holes course rating wordt berekend door de helft te nemen van het huidige course rating-getal op de bestaande 9-holes tabel. Dat betekent dat wanneer er voorheen een 9-holes CR van 70.4 stond er nu een CR van 35.2 vermeld staat. Met als kanttekening dat er bij de 9-holes CR in sommige gevallen een verschil van 0,1 punt is ontstaan, wat veroorzaakt wordt door de afronding in de berekening. Dit verschil ontstaat bij het optellen van de 9-holes rating of het vermenigvuldigen van 9-holes CR. Dan kan er een verschil van 0,1 punt in de 18-holes CR ontstaan. Bijvoorbeeld 18-holes CR 58.5/ 1e 9 CR 29,4 + 2e 9 CR 29,2 = CR 58,6
• De lay-out van de tabellen is gewijzigd; op de nieuwe tabellen worden alleen de bestaande tees weergegeven waar voorheen ook de niet aanwezige tees op de tabel werden getoond.Spelers zullen na de invoering van het WHS bij een qualifying ronde of qualifying wedstrijd nog steeds met een Playing Handicap spelen en slagen meekrijgen. Maar die Playing Handicap heet in het WHS een Baanhandicap. Deze benaming zie je ook terug in de nieuwe tabellen. Voor meer informatie over de invoering van het WHS: www.ngf.nl/whs
-
Wij stellen het zeer op prijs als je je houdt aan de kledingvoorschriften zoals genoemd op de afbeelding hiernaast. Voor eventuele vragen of informatie kan je terecht bij het team van de receptie of één van de golfpro's. Hier kan je tevens terecht voor golfkleding en andere golfartikelen.
Ga je net starten met je eerste golflessen of neem je deel aan een golfclinic dan adviseren wij functionele lekker zittende kleding en schoenen met een platte zool. Ook hier geldt; geen trainings-of joggingpak.