Skip to main content

Golfer en golfster van het jaar 2023

hoenderdaalGolfer en golfster van het jaar 2023

Ook in 2023 waren er bij talloze qualifying GGH-wedstrijden weer punten te verdienen voor de Golf(st)er van het Jaar competitie, door in de top 5 te eindigen. De punten die verdiend konden worden waren hoger bij de maandwedstrijden dan bij de weekwedstrijden, en hoger bij stroke play  dan bij stableford. Daarnaast konden nog bonuspunten verdiend worden bij een verlaging van de WHS handicap in 2023.

Dit jaar waren er 134 wedstrijden die meetelden voor deze competitie, er waren in totaal 127 verschillende deelnemers die punten gescoord hebben, 43 dames en 84 heren. Bij de dames waren Corrie Mienis(17x), Tineke van de Westering (22x) en Wil van de Lisdonk (31x) degenen die het vaakst in de prijzen vielen.  Bij de heren waren dat Jan Benschop (15x), Duco Mienis (17x) en Teus van Ee (21x)

Bij de dames werd Noe Sandong net als vorig jaar de winnares, vooral door haar goede prestaties bij de Jos Mulder competitie en bij het Clubkampioenschap (3e) en Hoenderdaal Open (2e). Christel Witteveen eindigde op de tweede plek en scoorde veel punten met haar overwinning bij de Clubkampioenschap en door een forse handicapverlaging (van 31,5 naar 19,5). Veelscoorder Wil van de Lisdonk sprokkelde overal punten en werd derde.

Ook bij de heren dezelfde winnaar als vorig jaar, Hans de Jong. Hij werd na een play-off 2e bij het Clubkampioenschap, won de matchplay competitie en verlaagde zijn handicap van 8,2 naar 5,3. Op korte afstand van Hans werd Tjakko Hoeve tweede (o.a. door 3e plek bij het Clubkampioenschap en 2e plek bij matchplay). Om de derde plaats was het spannend tussen Bart ten Brink (veel punten bij Jos Mulder competitie) en Teus van Ee (veel punten bij Hoenderen) , uiteindelijk werd Bart met 1 punt verschil derde en Teus dus vierde. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn de winnaars gehuldigd.