Skip to main content

Eerste wedstrijd Wintercup 2023 gespeeld

hoenderdaalEerste wedstrijd Wintercup 2023 gespeeld

Met prachtig weer hebben 40 golfers gestreden om de eerste punten in de competitie van de Wintercup 2023. Om zo veel mogelijk spelers mee te laten doen was er een 10e hole 'Het Netje' op de driving range. Hier kon men 2 x 5 ballen proberen in het netje te chippen dat op 45 meter stond.

De Wintercup competitie in januari en februari bestaat uit een serie van wedstrijden waarin punten zijn te verdienen voor het eindklassement. Bij de Heren en de Dames krijgen de nummers 1 t/m 15 punten. De dagwinnaar krijgt 15 punten, nummer twee 14 punten enzovoorts. Voor het eindklassement tellen de beste 3 uitslagen. Het klassement is hier te zien:
https://hoenderdaal.e-golf4u.nl/leden/website/competitie

Vandaag was Els Nieuwenhuis de beste bij de dames met 38 stableford punten en dus 15 punten voor het klassement. Bij de heren was het Teus van Ee met 37 punten.

Bij de bijzondere verrichting op de driving range 'Het Netje' waren er maar liefst 7 spelers die 3 van de 10 ballen in het netje sloegen. Corrie Mienis en Piet van der Elst deden het nog beter en sloegen er 4 ballen in.

De neary op hole 9 is geslagen door Nico Claassen en de tweary op hole 4 door Duco Mienis.

Tijdens de wintercup zijn er alleen dagprijzen voor de neary en tweary en, eventueel 'Het Netje'. Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor de trofeeën en extra prijzen voor de winnaars van het eindklassement. 

De inschrijfperiode voor elke wedstrijd in de wintercup is van zondag 19.00 uur tot vrijdag 18.00 uur.